Resum blog

Resum blog

dijous, 17 d’octubre del 2013

Primers treballs de seminari

Com ja vaig dir a una entrada anterior, faré una espècie de diari dels seminaris.
Aquesta setmana hem tingut dues classes de seminari, però anem per parts.
A la primera classe vam fer una lectura en veu alta, en concret va ser l'Ingrid, la que va llegir un monòleg d'una obra de teatre de la companyia T de Teatre. Tots, en algun moment del semestre, haurem de fer una lectura. Però com l'Ingrid era la primera, la nostra tutora de seminari (Rosa Soler) va suggerir-nos el què hem de fer per millorar les nostres properes lectures en veu alta. Per exemple, ens va dir que hem de fer apunts al text, per tal de fer una millor entonació, mirar als que ens estan escoltant, etc. L'avaluació ens la farà a partir de tres conceptes: velocitat, volum i vocalització-articulació.
A més d'això també vam entregar un treball que consistia en fer un anàlisi de les revistes educatives actuals. Les vam comentar i vam decidir que les més significatives eren les següents: Infància, Guix, Quadernos de Pedagogía, Clij i Perspectiva escolar. 
A partir d'ara hauré de fer un seguiment individual d'aquestes revistes per tal d'estar informada de l'actualitat educativa, de noves pràctiques que es fan a les aules, agafar idees per quan jo tingui la meva pròpia classe, etc. La classe va estar bastant interessant i per això volia explicar-la.

El dia següent, vam tornar a fer una lectura en veu alta, en aquest cas va ser la Núria la que va llegir-nos el seu text. Una vegada finalitzada aquesta activitat, que no va durar massa, ja que la Meri, la Noelia i jo vam fer una exposició sobre el seguiment de l'actualitat educativa del dies 1 al 15 d'octubre. Havíem de destacar les notícies sobre temes educatius que ens havien semblat més importants o interessants per a exposar-les davant de la classe i exposar amb més detalls aquella que havia estat la més important. Aquest seguiment de l'actualitat educativa l'anirem fent cada quinzena diferents grups.
Nosaltres, vam destacar quatre noticies com a importants però una en concret la vam explicar amb tot luxe de detalls. La notícia destacada va ser la que parlava del tractament integral de les llengües, que és una nova llei que es vol imposar a les Illes Balears. Aquesta llei ha tingut moltes conseqüències, com les vagues que s'han allargat fins el dia 4 d'octubre.
Aquí insereixo la presentació Power Point que vam realitzar per tal de fer la nostra exposició.



Per últim vull donar la meva opinió sobre el que ha passat a les Illes Balears.
Crec que no és just que una llengua es deixi de banda, com es vol fer amb el mallorquí. Encara que hi hagin moltes persones que parlen el mallorquí, i en general, el català, no s'ha de deixar d'estudiar ni una hora menys a les escoles, ja que avui en dia, l'idioma predominant és el castellà i si no posem mesures, el català s'acabarà perdent. 
A més, penso que si no som nosaltres els que fem manifestacions i lluitem en contra d'aquestes injustes lleis, ningú ho farà per nosaltres, per tant hem de tenir el dret a fer-ho i FER-HO!.
Per tant, estic totalment a favor d'aquestes manifestacions, encara que entenc que les escoles havien de començar pel bé dels alumnes, ja que sinó aniran massa endarrerits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada