Resum blog

Resum blog

divendres, 25 d’octubre del 2013

Educació audiovisual

A la classe de COED hem vist un vídeo molt interessant sobre educació audiovisual.
En aquest vídeo podem veure com Guillermo Orozco -professor i investigador del Departament d'Estudis de Comunicació Social- ens explica què significa per a ell l'educació audiovisual, com afecta la televisió a les nostres vides, quin ús se li està donant a les noves tecnologies...
Crec que els punts a destacar d'aquest vídeo són els següents:
Primerament, el Dr. Orozco diu que els espectadors hem de tenir en compte que la televisió que allò que s'emet no és la realitat, sinó només una representació d'aquesta. Per exemple, quan veiem una notícia, hem de tenir en compte que potser ens l'estan explicant des de un punt de vista no neutral, i per això cal contrastar les informacions que ens arriben a diferents fonts per saber realment el que ha passat.
Orozco també destaca que l'educació audiovisual depèn de molts factors, però hi ha dos principals: la família i l'escola. El que passa a casa dels infants té incidència amb com interactuen amb les pantalles. Per exemple, si els pares passen molt de temps treballant, els fills es passaran més temps mirant la televisió.
Per altra banda, l'escola ha d'interessar-se per què veuen els nens i per poder influir-hi positivament.
Crec que també és important saber que les noves tecnologies han de venir acompanyades d'una reflexió. Per això Guillermo Orozco creu que no se'ls està donant l'ús correcte a les escoles, ja que moltes vegades ens posen un vídeo, però potser després no ens fan cap comentari o els alumenes no acaben d'entendre la relació que hi ha entre el vídeo i el temari, etc.

Per tal de que pugueu veure el vídeo sencer, aquí el teniu:


Edu3.cat      
                                         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada