Resum blog

Resum blog

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Les presentacions

A la classe de GTIC d'avui hem estat parlant dels diferents tipus de presentacions que existeixen. 
Hem començat la classe amb un PowerPoint que era una sèrie d'imatges que anaven passant soles, amb música de fons. 
A continuació ens ha posat una altra presentació que només constava d'una diapositiva. En aquesta diapositiva hi havia escrit un poema. Hem utilitzat les diverses eines que ofereix PowerPoint per tal de subratllar, arrodonir paraules...
També hem vist una presentació que tenia només dues diapositives: una tenia una imatge amb una impressora normal i una altra amb una impressora imaginària que està fent el que vol. Entre aquestes dues diapositives s'escoltava un so com de màgia. Mentre una noia de la classe llegia un poema, de fons podíem veure aquest PowerPoint, ja que servia per il·lustrar-nos, sorprendre'ns...

Com podeu imaginar, aquestes no són les típiques presentacions que es veuen a les classes. Normalment el que ens trobem (ja sigui en alumnes com en professors) són presentacions amb molta lletra, que ofereix un doble discurs (escoltes a l'orador i llegeixes el que veus a la pantalla) i que moltes vegades no aporta cap informació visual, només es fiquen unes fotografies i res més.

Amb això el que vull dir és que hi ha altres maneres de fer PowerPoints, que es pot ser més creatiu, jugar amb les imatges i relacionar-les amb allò que s'està dient, etc.

Una vegada feta aquesta explicació, vull apuntar que les presentacions tenen aquestes característiques:

  • Tenen diapositives.
  • Tenen objectes (són els textos, les fotografies...).
  • Tenen accions (hipervincles que et porten d'una diapositiva a una altra).
  • Tenen transicions (efecte que s'estableix entre les diferents diapositives).
  • Tenen animacions (efecte que s'estableix a l'objecte).


En educació, les presentacions poden fer un paper molt important si en fem un ús correcte. 
Per una banda, els mestres poden utilitzar-les com a suport al seu discurs (avui en dia és el més comú). També és molt freqüent veure alguns PowerPoint com a suport quan els alumnes fan exposicions orals. 
De les presentacions, com ja hem pogut veure, es pot treure molt més partit. Això ho hem d'aprofitar, ja sigui amb nens més grans com amb nens d'educació infantil. En aquest últim cas, segur que no utilitzarem les maneres més "tradicionals" del PowerPoint, sinó que l'hem de fer servir per a innovar, hem de ser creatius per sorprendre al nens, com per exemple les presentacions de les quals he parlat al principi de l'entrada.

A partir d'ara intentaré no limitar-me a fer el de "sempre", és a dir, a posar text i una fotografia al costat, sinó que provaré algun d'aquests nous tipus de PowerPoint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada