Resum blog

Resum blog

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Comentem un llibre interessant

Hola a tots.
Fa unes setmanes, el nostre professor de GTIC va proposar-nos que ens llegíssim un llibre molt interessant sobre els blogs. El títol d'aquest llibre és el següent: "Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents", de Francesc Balagué i Felipe Zayas.
Després de la lectura individual del llibre, a classe vam fer una espècie de debat sobre el què ens havia semblat més interessant d'aquest, però sobretot d'allò que pensem que és essencial saber dels blogs, o almenys dels seus usos educatius.
Vam destacar que és molt important citar les nostres fonts i tenir en compte el tipus de llicència que tenen tant les imatges, com les cançons, etc. (Si vols saber alguna cosa més sobre llicències mira  aquesta entrada).
Per una altra banda, vam parlar de l'Escola Nova (que justament a la sessió de seminari d'avui, que explicaré en l'entrada següent, en faré menció). A aquest model d'escola, el centre de l'aprenentatge és l'alumne i la comunicació i la col·laboració són parts fonamentals de l'aprenentatge. Per això es van crear algunes eines que avui en dia estan implantades a totes les escoles; un exemple seria la revista escolar.
També vam comentar algunes de les diverses plataformes que existeixen per crear blogs. Les més destacades són: Blogger; és a dir, aquesta plataforma en la que està el meu blog.
També té una gran importància Wordpress i Tumblr.
No entraré en molts més detalls d'aquest llibre però penso que és un bon recurs per totes aquelles persones, sobretot mestres, que estiguin interessats en incloure els blogs a les aules ja que aporta una visió molt ample sobre què es pot fer amb els blogs, és a dir, quins usos i objectius poden tenir. També es troben bastants exemples d'altres blogs de professors, blogs d'aula, blogs d'alumnes, etc. 
Per últim, crec que amb més raó, els educadors que no estiguin interessats en els blogs com a eina educativa haurien de llegir aquest llibre per tal de replantejar-se la seva opinió.

A l'última mitja hora hem pogut visitar blogs d'alumnes, de professors, blogs d'aula... i volia deixar aquí els que més m'han agradat.
En aquest primer blog podem trobar blogs de diferents cursos de la mateixa escola:
 http://ei3sadako.wordpress.com/

El blog següent és d'una professora d'educació infantil:
Per últim aquí us insereixo el link d'un blog d'escola:

Cal dir que hi ha infinits blogs molt diversos dedicats a l'educació, això només és una petita mostra del que podem trobar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada