Resum blog

Resum blog

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Analitzem altres blogs educatius

Hola a tots.
Avui faré un anàlisi d'uns blogs d'educació que m'han semblat molt interessants.
En primer lloc, he escollit: EL BLOG DELS NENS I NENES DE LA CUCU FERA.

EL blog està allotjat a la plataforma de XTEC. 
Aquest és un blog d'escola. Aquest blog està escrit pels professors d'aquesta escola bressol, ja que els nens  depèn de quina edat, encara no saben ni parlar. La professora que escriu s'adreça als pares i mares dels nens.
En aquest blog podem trobar explicacions d'allò que s'ha fet a classe (de les activitats més destacades), els aniversaris dels alumnes...
Al blog podem trobar moltes fotografies dels nens i de les activitats que s'expliquen.
És un blog amb bastants detalls, ja que podem trobar diversos gadgets (rellotge, calendari, blogroll). També a dalt de la pàgina, hi ha diverses categories: la pàgina d'inici, cargols, núvols, espai cucu fera i formigues.
Aquests espais serveixen per deixar comentaris, que són resposts entre la persona que s'encarrega del blog i els mateixos pares.

En segon lloc he escollit un blog d'una mestra: 

El blog de l'Olga, està allotjat a la plataforma de Blogspot. 
Està organitzat per categories (que podem trobar-les a dalt de la pàgina: recursos, rincón del cómic, cine y educación, etc) i també per etiquetes.
La persona que publica és una mestra d'educació infantil, l'Olga. 
Aquest blog m'ha cridat l'atenció per lo complert que és ja que té una gran quantitat de categories, gadgets, contingut multimèdia (tant fotografies com vídeos), etc.
Vull destacar el blogroll, ja que hi ha moltíssims blogs que recomana: els blogs dels dels seus alumnes, altres blogs del col·legi on treballa i blogs d'altres col·legis.
A més, ens ofereix una gran quantitat d'enllaços de pàgines web interessants per a mestres i per a pares. Per tant, podem dir que aquest blog està dirigit tant a altres mestres com a pares.
Aquest blog tracta temes molt diversos, encara que sempre des de una òptica educativa.  
Té molta quantitat d'entrades, ja que la freqüència de publicació d'entrades és molt gran. No passa ni una setmana entre una entrada i una altra.
La manera d'interactuar al blog és mitjançant comentaris. 
Finalment, puc afegir que van ser guanyadors del primer premi d'educació espiral d'Edublogs i també van guanyar el premi d'educació 3.0 en millor iniciativa TIC 2012.

Des del meu punt de vista els blogs educatius són molt interessants, ja siguin blogs de professors, blogs d'alumnes, blogs d'aula, etc. ja que cadascun dóna uns beneficis i es poden treballar unes competències determinades. Per tant, penso que és important introduir els blogs a l'àmbit educatiu, ja que ens ofereixen moltes possibilitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada