Resum blog

Resum blog

diumenge, 17 de novembre del 2013

Webs 2.0 i Twitter

Hola a tots.
En aquesta entrada vull parlar-vos de les webs 2.0. En aquestes webs no només pots ser un lector, sinó que tothom pot penjar contingut i tothom pot interactuar amb els continguts penjats en la web.
Aquest tipus de web és molt interessant, perquè et permet una interacció. 

Avui en dia, hi ha moltes webs d'aquest tipus, per exemple:

Pinterest: és una web on pots penjar imatges i guardar-te les que més t'agraden en carpetes on-line. 

Pixlr i PicMonkey, dues webs 2.0 de retoc fotogràfic.

Twitter també és una pàgina web 2.0 però amb moltes més complexitats. Cal dir que Twitter és una de les xarxes socials més utilitzades d'Espanya, tal i com podem veure a aquesta notícia.
Twitter no és com Facebook, en el qual per tenir un amic, els dos hen d'acceptar la solicitud, sinó que funciona a través de seguidors.Per exemple, si ets fan de Madonna, tu podràs seguir-la, però segurament ella no et seguirà a tu, ja que només ets un seguidor més dels milers que té.
Quan segueixes a Madonna podràs veure aquells Tweets que publiqui, és a dir, allò que escrigui. També veuràs allò que faci Retweet (retwitejar), és a dir, aquelles coses que a Madonna li semblin interessants farà click a Retweet i sortiran a la seva pàgina d'inici.

Twitter també permet fer Hashtag, que són aquelles paraules que s'escriuen amb aquest símbol davant: #
D'aquesta manera si tu escrius, per exemple, la paraula #blog i ho busques, et sortiran Tweets de persones que hagin fet aquests Hashtag. A més, tu pots posar aquest Hashtag a un Tweet.
Un Hashtag és Trending Topic, quan és el més repetit de Twitter en un moment concret.

Si vols anomenar a alguna persona hauràs de posar el seu nom i davant el símbol: @

Podríem dir que aquests són els conceptes fonamentals d'aquesta xarxa social tan coneguda. A partir d'aquí, si t'interessa i encara no en tens, només cal que et facis un compte de Twitter i a twitejar!

Per últim, vull dir que a l'educació Twitter pot ser un bon recurs, per exemple perquè el professor faci un Tweet, en el qual els alumnes puguin fer-li preguntes per l'examen. En aquest cas concret, és una bona eina ja que tots els alumnes -que hauran de tenir Twitter- podran veure les preguntes i respostes del professor, i això fa que no li facin moltes vegades la mateixa pregunta al professor.

Aquí podeu trobar molta informació d'aquesta xarxa social, que pot arribar a ser tan educativa alhora:
http://www.eduteka.org/TwitterEducacion.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada