Resum blog

Resum blog

diumenge, 10 de novembre del 2013

Un so pot fer-nos sentir moltes coses...

Hola a tots.
Aquesta setmana, a l'assignatura d'Educació Visual i Plàstica vam fer una activitat que hem va agradar molt i per això la vull explicar.
En primer lloc, primer vam fer una sèrie de "proves tècniques" que va consistir en agafar fulls i pintar-hi amb pintura o ceres utilitzant pinzells, corrons, esponges o els mateixos dits. Aquesta activitat tenia una finalitat, i era que mitjançant aquestes proves experimentéssim amb materials diversos i amb les eines que es poden fer servir per tal de plasmar quelcom en un paper. Tot això era una fase prèvia ja que el nostre objectiu final era fer una obra abstracta* en la qual plasméssim a un paper un soroll concret. El meu grup vam escollir el so que fa un radiador quan el toques amb una polsera de plata. 
Cadascuna de nosaltres va plasmar en un paper allò que li transmetia aquell so. 

Durant la realització de la meva obra


L'obra finalitzada: BLAU

Amb els cercles volia mostrar que el so que 
escoltava era només un i que no hi havia rebombori
al voltant, per això també hi ha un fons d’un color
llis. El blau es deu a que per a mi el nostre so era
bastant neutre (ni càlid ni fred) i malgrat que el blau
sigui un color fred em semblava el més adient.


Fotografies de les proves tècniques:






*Vull explicar una mica que és això que hem fet i perquè li hem anomenat "obra abstracta". 
Els nostres referents per a fer aquesta obra eren l'Informalisme i l'Expressionisme abstracte. Aquests dos termes s'empren per designar a aquell art que la seva principal característica consisteix en l'expressió espontània de l'artista a través de l'acció de pintar. I justament això va ser el que vam fer nosaltres: expressar el que sentíem al escoltar el so del radiador i pintar el que ens semblava més adient segons les nostres sensacions i sentiments.

Espero que us hagi agradat tant aquesta activitat com em va agradar a mi i que si teniu oportunitat proveu de practicar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada