Resum blog

Resum blog

divendres, 15 de novembre del 2013

Com sona?

Avui, que era l'últim dia de la setmana de reflexió i pràctiques educatives, hem anat a la universitat perquè un grup de músics que s'anomena "Com sona?" venia a fer-nos un espectacle musical. L'espectacle no estava destinat a universitaris, sinó a nens de 0 a 3 anys.

La nostra professora de música ens ha explicat que els músics eren exalumnes de la facultat, que havien estudiat educació i que s'havien especialitzat en música. Eren un grup de quatre nois, que tocaven diferents instruments dels quals ara parlaré, i una noia, que era la que cantava i feia la interpretació de les cançons.
Han utilitzat uns instruments principals i d'altres secundaris. En primer lloc; la guitarra, el violoncel i el contrabaix han estat sonant quasi tota l'estona. També, a les diferents cançons han sonat altres instruments: la flauta travessera, el saxòfon, l'harmònica, uns timbres, un "minipiano", uns cascavells , uns tubs de plàstic de diferents mides i un ukelele.
Utilitzant tots aquests instruments, han anat cantant una sèrie de cançons i les han interpretat, ballat, etc. 
Al principi han fet com una petita introducció, jo ho he entès com una presentació dels instruments principals molt subtil. Mitjançant una cançó de pedres, han anat posant la pedra més gran davant de l'instrument més greu, la pedra que era una mica més petita davant de l'instrument que era una mica més petit. Així amb dos pedres més. De greu a agut, els instruments que ens han mostrat eren els següents: contrabaix, violoncel, guitarra i flauta travessera. 
Després d'aquesta cançó ha fet la de "Així fan els titelles". Per cantar a aquesta cançó s'ha ajudat de dos titelles de mà. Tots hem pogut cantar aquesta cançó, ja que l'havíem estudiat a Música.
Seguidament hem cantat la cançó de "Surt sol solet". Mentre cantava aquesta cançó ha tret una capsa molt bonica que al obrir-la sortia un sol i un Sant Jordi, tal i com ho fèiem nosaltres a les classes de música. 
També hem cantat una cançó d'ocells, en el qual la noia ens ha fet partícips a molts preguntant-nos el nostre nom, fent-nos "petons" amb els ocellets de joguina i també ha fet bombolles de sabó en una altra cançó, tal i com veiem a la fotografia)
Hem cantat moltes més cançons, com "Si la barqueta es tomba", "Peix peixet", "1, 2, 3, la tortuga", "Plou i fa sol" (ha tirat per sobre d'alguns nens flors de colors) i una moixaina que l'han convertit en cançó. Però la part més divertida ha estat quan nosaltres també hem pogut ballar. Hem començat amb la cançó de "Plantar cols", seguidament hem ballat la del "Joan petit quan balla", després "El gegant del pi" i el "Bugui, bugui" que és la que més m'ha agradat!.
Per acomiadar-nos hem cantat la cançó "Passiu bé". 


Com a conclusió, vull dir que aquest espectacle m'ha semblat molt adient per a nens, però sobretot divertit. Crec que això és el més important, que els nens gaudeixin amb la música i que aprenguin amb ella. 
Jo si tingués l'oportunitat, m'agradaria que els meus alumnes veiessin un espectacle com el que he vist jo avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada