Resum blog

Resum blog

dimecres, 13 de novembre del 2013

Primer dia a una escola!

Hola a tots. 

Avui ha estat un dia molt especial per a mi. 
Com que jo no vinc de fer cap grau superior, avui ha estat el primer dia que he estat a una escola fent pràctiques. Realment serien una iniciació a les pràctiques que de veritat farem sobretot a tercer i a quart curs. 
Com ja vaig explicar, una noia de tercer, que es diu Cristina, m'ha apadrinat dos dies perquè estigui a l'escola on ella està fent les pràctiques. Ens podia tocar tant llar d'infants (de 0 a 3 anys) com parvulari (de 3 a 6 anys). En el meu cas, m'ha tocat anar a una classe de P3. Jo des del començament estava encantada, perquè aquesta edat m'encanta, però una vegada superat el dia d'avui puc dir que s'han superat les meves expectatives de manera molt positiva.

Abans d'explicar tot el que hem fet al llarg del dia, vull parlar del que seria la distribució de l'aula i de la tutora. 
L'aula estava dividida en 4 taules, que cadascuna era d'un color, i on hi havien 6 nens aproximadament. Cada nen té el seu lloc fixe, amb el seu nom a la taula i la seva fotografia. A més, a la classe hi ha una sala petita pels penjadors i una porta que comunica amb els lavabos (que són comuns per les dues classes de P3). 
Classe de P3 

Classe dels cavalls - P3

Gimnàs

El pati dels més petits

Per una altra banda, la tutora, m'ha semblat una dona molt simpàtica. Ha tractat tota l'estona als nens amb molta delicadesa, estava molt atenta i tenia cura de tots. A més no només cridava l'atenció a aquells que feien alguna cosa malament sinó que també felicitava per allò que es feia bé. Penso que això és molt important. En resum, m'ha agradat molt com feia la seva feina.

L'horari que fan en aquest col·legi és de 9 a 12.30 i de 3 a 4.30. Jo he quedat una mica abans amb la Cristina perquè m'ensenyés on era la classe i pogués fer-li alguna foto. 
Quan els nens han començat a arribar a les 9 en punt, s'han posat fent fila al pati. Llavors, la professora els ha portat fins a la seva classe (són la classe dels cavalls!) i allà han hagut de treure's les jaquetes i posar-se la bata. Aquesta tasca que sembla tan senzilla, ens ha costat una mica, ja que com són nens tan petits, necessiten el seu temps per fer les coses.
En principi, després d'això hauríem d'haver fet el "Bon dia" (que
després explicaré el que és) però ha vingut una altra professora i s'ha en portat a la meitat de la classe per tal de fer una activitat diferent. La Cristina i jo, hem anat amb ella per veure el que anava a fer. 
Hem anat a una classe on hi havia un PDI (aquestes pissarres tàctils en les que es pot escriure, pintar, etc.). Llavors ha explicat que tenia una pissarra màgica on es podia pintar. Una vegada ha fet la demostració, tots els nens estaven estupefactes i han volgut sortir a provar-ho. Ha sigut molt divertit veure les cares dels nens mentre pintaven i esborraven sense embrutar-se els dits.
Quan hem acabat aquesta activitat hem tornat a la classe i els nens que encara no havien anat a fer l'activitat de la PDI han anat a fer-la mentre la resta es quedava a classe amb la tutora, la Cristina i amb mi. 
Llavors la tutora ha fet una sèrie d'activitats perquè els alumnes entenguessin el concepte de "dintre" i de "fora". Les activitats que hem fet han estat aquestes: primerament, hem fet una rotllana alguns nens de la classe, altres s'han posat dintre de la rotllana i altres s'han quedat fora. La tutora deia el nom d'algun nen i la resta havien de dir si estava dintre o fora de la rotllana. Després, la tutora ha posat un cistell a una taula i ha dit a cada nen que agafés una joguina; alguns havien de ficar la joguina dintre i altres fora segons se'ls havia indicat. 
Finalment hem repartit un dibuix on hi havia un cistell i hi havien castanyes a dintre i a fora del cistell. Llavors els alumnes havien de pintar només les castanyes que estiguessin a dintre. Una vegada havien acabat de fer aquesta tasca, podien agafar un conte o un puzle.
Quan han tornat els altres nens hem fet el "Bon dia". Consisteix en què cada dia un nen diferent passi llista (l'encarregat diu: bon dia Anna i l'Anna ha de respondre: bon dia). Després, aquest mateix nen ha de dir quin temps fa avui. Entre tots han de dir quin dia és i l'encarregat, haurà d'escriure-ho a la pissarra amb ajuda de la tutora (a aquestes edats encara no escriuen quasi gens).
A les 10.30 el mateix encarregat d'abans, ha de repartir les bossetes (que és on porten l'esmorzar cada nen). Avui, com era el dia de la fruita tothom havia de portar això per esmorzar. Quan tots havien acabat, hem fet un recompte de les fruites que portava cada nen i la poma ha estat la guanyadora, seguida del plàtan i la mandarina.

Després d'esmorzar, els nens han pogut sortir al pati uns 45 minuts. Quan han tornat, els hem acompanyat al lavabo i a beure aigua. 
Quan ja estaven tots llestos, hem pogut fer racons, que també tractaven sobre les fruites. Una vegada han acabat el seu racó els infants han pogut fer joc lliure.
Per últim, quan han vingut les noies del menjador per preparar els nens per anar a dinar, hem cantat el "Sol solet".
El matí ha estat molt animat!

A la tarda no hem pogut fer tantes coses, ja que el temps és molt més reduït, però tot i així hem fet diverses activitats.
En primer lloc hem posat una música que relaxés i mentre els nens estaven amb el cap i les mans recolzades a la taula, nosaltres passàvem a fer-los uns massatges a l'esquena.
Després d'aquesta relaxació hem tornat a fer racons, però eren diferents dels del matí. Hi havia un que era perquè practiquessin el que era a dalt i a baix, un altre per diferenciar gran de petit, un altre de pintar i finalment, un de posar gomets als punt que hi havien dibuixats a un full. 
Quan s'han cansat d'aquests racons, hem fet joc lliure de construccions. 
En segon lloc, ha vingut la professora d'anglès. El que ha estat treballant la majoria de l'estona han estat els colors i després hem cantat i ballat dues cançons en anglès. Ha estat molt divertida la classe.

Vull dir, que per a mi l'experiència ha estat molt bona i tinc moltes ganes de que arribi demà per tornar a l'escola!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada