Resum blog

Resum blog

diumenge, 22 de setembre del 2013

WebQuest

En aquesta entrada parlaré de què és una WebQuest i després posaré un vídeo per exemplicar aquest concepte.
El model de WebQuest va ser desenvolupat al 1995 per Bernie Dodge. Segons ell, una WebQuest es tracta d'una activitat en la qual, total o parcialment, s'ha de buscar informació a la Web per tal de poder realitzar una investigació. Això es pot aplicar perfectament a l'àmbit de l'ensenyament, com podreu veure al vídeo que he inserit en aquesta entrada.
La WebQuest forma part d'un procés d'aprenentatge guiat. Tal i com veiem al vídeo que trobem a la pàgina http://www.edu3.cat/ la professora va donant una sèrie de instruccions perquè els alumnes busquin informació a la Web, preguntin als seus companys, etc. 
En concret, la tasca que porten a terme tracta sobre les constel·lacions zodiacals. En aquesta pàgina Web no només podreu trobar informació i algun vídeo més sobre les WebQuest, sinó que és un espai molt útil per alumnes i professors ja que hi ha material didàctic de totes les materies, i a més també es poden trobar recursos audiovisuals i programació educativa.

Edu3.cat      
                                               

Crec que aquesta activitat pot ser molt interessant per fer-la a classe, ja que els alumnes han de treballar en conjunt o individualment per trobar una sèrie d'informacions. Això provoca que si és individual, hagin de ser capaços de dur a terme un treball autònom. I si el treball és col·lectiu, hauran de ser capaços de posar-se d'acord, de treballar en equip.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada